מאת: דן פסטרנק
מרכיבים:
- 1 בצל גדול
- כמה שיני שום (אופציה)
- 300-400 גרם פטריות שמפיניון טריות
- שמן טיגון
- 20-30 גרם חמאה
- כוס אורז עגול
- מלח
- פלפל שחור
- ציר/מרק עוף/מים
- שמנת מתוקה להקצפה 32-38%
להגשה:
הכנה:
- חותכים את הבצל לקוביות.
- מחממים שמן טיגון במחבט עמוקה +חמאה.
- שמים את הבצל ומטגנים על אש בינונית עד שיהיה קצת שקוף.
- מוסיפים שום כתוש, פטריות קצוצות, ומטגנים כמה דקות.
- מוסיפים אורז.
- מתחילים להוסיף את הנוזלים - מרק/ציר/מים. מוסיפים מעט כל פעם ומערבבים, כך שהאורז מתחיל לספוח את הנוזלים.
- מכסים עם מכסה ומשאירים להתבשל על אש קטנה 5-10 דקות כל פעם.
- חוזרים על התהליך כמה פעמים תוך כדי ערבוב. מגיעים עד המוכנות שבפנים האורז קצת קשה.
- בשלב הזה שמים את השמנת המתוקה, בודקים טעם ומשאירים עוד ל10 דקות.
- בודקים. אם צריך- מוסיפים עוד קצת נוזלים.
- מגישים עם פרמזן מגורד ועירית קצוצה/פטרוזיליה
בתאבון! 🌺