מאת: דן פסטרנק

מרכיבים:

  • 1 בצל גדול
  • כמה שיני שום (אופציה)
  • 300-400 גרם פטריות שמפיניון טריות
  • שמן טיגון
  • 20-30 גרם חמאה
  • כוס אורז עגול
  • מלח
  • פלפל שחור
  • ציר/מרק עוף/מים
  • שמנת מתוקה להקצפה 32-38%

להגשה:

  • פרמז'ן
  • עירית/פטרוזיליה

הכנה:

  1. חותכים את הבצל לקוביות. 
  2. מחממים שמן טיגון במחבט עמוקה +חמאה.
  3. שמים את הבצל ומטגנים על אש בינונית עד שיהיה קצת שקוף. 
  4. מוסיפים שום כתוש, פטריות קצוצות, ומטגנים כמה דקות.
  5. מוסיפים אורז.
  6. מתחילים להוסיף את הנוזלים - מרק/ציר/מים. מוסיפים מעט כל פעם ומערבבים, כך שהאורז מתחיל לספוח את הנוזלים. 
  7. מכסים עם מכסה ומשאירים להתבשל על אש קטנה 5-10 דקות כל פעם. 
  8. חוזרים על התהליך כמה פעמים תוך כדי ערבוב. מגיעים עד המוכנות שבפנים האורז קצת קשה. 
  9. בשלב הזה שמים את השמנת המתוקה, בודקים טעם ומשאירים עוד ל10 דקות. 
  10. בודקים. אם צריך- מוסיפים עוד קצת נוזלים.
  11. מגישים עם פרמזן מגורד ועירית קצוצה/פטרוזיליה

בתאבון! 🌺

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.