מצרכים:

1 ק"ג סולת 

1 כף גדושה של מלח 

0.5 כוס שמן 

3 כוסות מים 

מצרכים למרק: 

1-2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות 

1 קופסת שימורים של חומוס מוכן

1-2 תפוחי אדמה

2-3 גזרים 

1 כרובית 

2 קישואים 

2 חתיכות גדולות של דלעת

1 כרוב 

תיבול

מלח

אבקת שום

1 כף אבקת מרק עוף.


הכנה:

  1. בקערה גדולה שופכים סולת. מוסיפים כף גדושה של מלח. בהדרגה מוסיפים 0.5 כוס שמן עם יד אחת ובאותו הזמן יד שניה מערבבת את הסולת. המטרה שכל השמן יספג בצורה אחידה. 
  2. שמים סיר קוסקוס עם מים על האש. וממליחים. 
  3. בסיר למעלה שמים את הקוסקוס . שמים על הסיר הראשון ומכסים עם מכסה. 
  4. מרגע שרתח - מורידים לאש נמוכה ומשאירים שעה 1 על האש. 
  5. אחרי שעה שופכים את הקוסרוס לקערה חזרה(זהירות - מאוד חם)... ומשאירים 10-15 דקות להתקרר. 
  6. מכינים חצי מכמות המים - 1,5 כוסות מים ובטיפטוף תוך ערבוב, מערבבים עם סולת. 
  7. מעבירים לרשת סינון של קוסקוס ומנפים עם היד ברשת מעל קערה נוספת. עד שמקבלים קוסקוס מנוה, אחיד, וחצי עשוי. 
  8. בזמן שקוסקוס מתקרר, מכינים מרק: שמים רסק עגבניות למים בסיר תחתון. חותכים ירקות בגדלים בינוניים. מלמעלה שמים כיפת כרוב
  9. ממלאים חזרה את הסיר העליון עם קוסקוס ושמים לעוד 40-60 דקות על האש - אחרי שטעמנו את המים ווידנו שיש מספיק מלח ואבקת שום. 
  10. מרתיחים , מורידים אש לאש קטנה ומשאירים ל 40-60 דקות. בסיום מורידים מהאש. 
  11.  שופכים את הקוסקוס לקערה. מחכים 10-15 דקות שיתקרר קצת , ומוסיפים 1.5 כוסות מים (300 מל"ל) , בהדרגה תוך ערבוב עם יד שניה. מנפים  לקערה פעם שניה. בתאבון ! :) 
הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.