מצרכים:
1 ק"ג סולת
1 כף גדושה של מלח
0.5 כוס שמן
3 כוסות מים
מצרכים למרק:
1-2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
1 קופסת שימורים של חומוס מוכן
1-2 תפוחי אדמה
2-3 גזרים
1 כרובית
2 קישואים
2 חתיכות גדולות של דלעת
1 כרוב
תיבול:
מלח
אבקת שום
1 כף אבקת מרק עוף.
הכנה:
- בקערה גדולה שופכים סולת. מוסיפים כף גדושה של מלח. בהדרגה מוסיפים 0.5 כוס שמן עם יד אחת ובאותו הזמן יד שניה מערבבת את הסולת. המטרה שכל השמן יספג בצורה אחידה.
- שמים סיר קוסקוס עם מים על האש. וממליחים.
- בסיר למעלה שמים את הקוסקוס . שמים על הסיר הראשון ומכסים עם מכסה.
- מרגע שרתח - מורידים לאש נמוכה ומשאירים שעה 1 על האש.
- אחרי שעה שופכים את הקוסרוס לקערה חזרה(זהירות - מאוד חם)... ומשאירים 10-15 דקות להתקרר.
- מכינים חצי מכמות המים - 1,5 כוסות מים ובטיפטוף תוך ערבוב, מערבבים עם סולת.
- מעבירים לרשת סינון של קוסקוס ומנפים עם היד ברשת מעל קערה נוספת. עד שמקבלים קוסקוס מנוה, אחיד, וחצי עשוי.
- בזמן שקוסקוס מתקרר, מכינים מרק: שמים רסק עגבניות למים בסיר תחתון. חותכים ירקות בגדלים בינוניים. מלמעלה שמים כיפת כרוב
- ממלאים חזרה את הסיר העליון עם קוסקוס ושמים לעוד 40-60 דקות על האש - אחרי שטעמנו את המים ווידנו שיש מספיק מלח ואבקת שום.
- מרתיחים , מורידים אש לאש קטנה ומשאירים ל 40-60 דקות. בסיום מורידים מהאש.
- שופכים את הקוסקוס לקערה. מחכים 10-15 דקות שיתקרר קצת , ומוסיפים 1.5 כוסות מים (300 מל"ל) , בהדרגה תוך ערבוב עם יד שניה. מנפים לקערה פעם שניה. בתאבון ! :)