מאת: רון יוחננוב


מרכיבים:

  • 1/2 שקית שעועית קפואה (יש להפשיר מעט ואפשר גם שעועית טרייה שבושלה במים ומסוננת) 
  • 2 כפות שמן 
  • רבע כוס רוטב סויה 2 כפות סילאן (אפשר גם סוכר חום)

שדרוג לרוטב:

  • 2 שיני שום כתושות
  • מעט צ'ילי אדום חריף קצוץ / פרוס
  • מעט ג'ינגר מגורד 

לעיטור: סומסום קלוי


הכנה:

  1. מחממים מחבת עם שמן ומקפיצים את השדרוגים שבחרתם (לא חובה) יחד עם השעועית כ-3 דקות. 
  2. מוסיפים למחבת את רוטב הסויה וסילאן או הסוכר החום ומבשלים על להבה גבוהה עד שכל הנוזלים מצטמצמים והשעועית מתקרמלת. 
  3. מקפיצים תוך כדי ערבוב כ-4-5 דקות ומעבירים לצלחת הגשה
  4. בוזקים מעל שומשום קלוי (פשוט מחממים מעט סומסום על מחבת חמה -דקה שתיים - זהירות לא לשרוף) וזוללים.  

למקור לחץ כאן

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.