מאת: רון יוחננוב
מרכיבים:
- 1/2 שקית שעועית קפואה (יש להפשיר מעט ואפשר גם שעועית טרייה שבושלה במים ומסוננת)
- 2 כפות שמן
- רבע כוס רוטב סויה 2 כפות סילאן (אפשר גם סוכר חום)
שדרוג לרוטב:
- 2 שיני שום כתושות
- מעט צ'ילי אדום חריף קצוץ / פרוס
- מעט ג'ינגר מגורד
לעיטור: סומסום קלוי
הכנה:
- מחממים מחבת עם שמן ומקפיצים את השדרוגים שבחרתם (לא חובה) יחד עם השעועית כ-3 דקות.
- מוסיפים למחבת את רוטב הסויה וסילאן או הסוכר החום ומבשלים על להבה גבוהה עד שכל הנוזלים מצטמצמים והשעועית מתקרמלת.
- מקפיצים תוך כדי ערבוב כ-4-5 דקות ומעבירים לצלחת הגשה
- בוזקים מעל שומשום קלוי (פשוט מחממים מעט סומסום על מחבת חמה -דקה שתיים - זהירות לא לשרוף) וזוללים.
למקור לחץ כאן