מצרכים:

כללי: 7 קישואים עדיף קטנים חתוכים לרוחבם כל התוכן של הקישואים קצוץ דק צרור כוסברה קצוץ דק צרור נענע קצוץ דק 2 שיני שום כתושים בצל קטן קצוץ דק גרידת לימון מעט צ׳ילי יבש גרוס לפי טעמכם (אופציונלי) כוס גבינת פרמז׳ן מגוררת למלית + חצי כוס פרמז׳ן מעל המלית מלח חצי כוס שמן זית 

לפירה כרובית: כרובית אחת מבושלת במים עד שרכה 100 גרם חמאה 200 מ״ל שמנת מתוקה חמה מאד מלח, פלפל שחור לקישוט (אופציונלי) – קורט סומאק או שום קצוץ מטוגן 

להגשה: יוגורט קר 


הכנה:

1. בעזרת כפית או כף פריזיאן מגררים את חצאי הקישואים כך שיש בכל אחד שקע נאה, נזהרים לא להגיע לקליפה ולשבור אותה. 

2.מניחים אותם בתבנית צלייה, מזליפים שמן זית בנדיבות וצולים אותם 20 דקות בחום של 200 מעלות. 

3. הכנת פירה כרובית - מעבירים את כל המרכיבים לפוד פרוססור וטוחנים היטב עד שמגיעים למרקם חלק. מתבלים במלח ופלפל. 

4. בינתיים מכינים את המילוי – מערבבים את כל מרכיבי המלית, מוסיפים 5 כפות פירה כרובית ומתבלים. 

5. מניחים ערימה יפה של מלית על כל סירת קישוא. מוסיפים עוד פרמז׳ן מעל ומכניסים לתנור לצלייה נוספת של עוד כחצי שעה על חום של 180 מעלות. מגישים לצד יוגורט קר 


צפה במקור

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.