מאת: אפרת סיאצ'י

מרכיבים:

  • 500 גרם פסטה מכל סוג
  • כף שמן
  • חצי כפית מלח

הכנה:

  1. ממלאים סיר גדול עם מים (עד גובה כ2/3 מהסיר), מוסיפים שמן ומלח ומחממים על אש גבוהה.
  2. כשהמים רותחים (מבעבעים), מוסיפים בזהירות את הפסטה ומבשלים עד שהפסטה מתרככת ונעשית ראויה לאכילה (בסביבות 10 דקות, הזמן משתנה לפי סוג הפסטה). יש לערבב מידי פעם במהלך הבישול.
  3. מעבירים למסננת, שוטפים כ-10 שניות מתחת למי ברז קרים ומפזרים מעל כ-2 כפות שמן זית. 
  4. מערבבים מעט עם מזלג (השטיפה במים עוצרת את תהליך הבישול ומסייעת למניעת הדבקות. גם התיבול בשמן זית נועד למנוע מהפסטה להידבק אחת לשניה).

אל דנטה: הכוונה לשלב שבו השיניים עדיין מרגישות את הפסטה בזמן הנגיסה. בזמן זה יש לעצור את הבישול ולסנן את הפסטה. צריך לקחת בחשבון שאם בכוונתכם להעביר את הפסטה המוכנה לרוטב החם, היא ממשיכה להתבשל ברוטב.


למקור לחץ כאן

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.