מצרכים:

סיר אורז שנשאר במקרר או 1 כוס אורז (הוראות הכנה בהמשך) 2 כפות שמן זית 1 בצל גדול חתוך לקוביות 1 גמבה חתוכה לקוביות 1 כוס אפונה מופשרת 1 כוס תירס מופשר/ משימורים 1 כף פפריקה 1 כפית מלח 1/3 כפית פלפל שחור אופציות לתוספות נוספות: קוביות גזר, פטריות, קוביות קישוא, גרגירי חומוס


הכנה:

לאורז: נחמם סיר עם 2 כפות שמן זית, נוסיף את האורז, פלפל ומלח. נטגן כדקה. נוסיף 2 כוסות מים רותחים ונבשל כ-10 דקות על אש קטנה. נסגור את האש ונשאיר עוד 5 דקות עם מכסה סגור 1.נחמם מחבת עם השמן זית. נוסיף את הבצל ונטגן עד שקיפות. 2.נוסיף את הגמבה, נערבב ונבשל עד שהיא רכה 3.נוסיף את האפונה, התירס והתבלינים. נערבב ונבשל כ-2 דקות 4.נוסיף את האורז, נערבב נטעם ונתקן תבלינים במידת הצורך הצעת הגשה: עם פרוסות/ גפרורי שקדים למעלה 😋 


צפה במקור

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.