מאת: דן פסטרנק
מרכיבים:
- 1 כוס אורז
- 2 כוסות מים רותחים
- מלח
- פלפל
- מעט שמן לטיגון
הכנה:
- בסיר עם דופן עבה שמים שמן לטיגון שיכסה את התחתית ומחממים. אופציונלי: 20 גרם חמאה.
- שוטפים כוס אורז במים קרים ומסננים כמה פעמים.
- שופכים את האורז לסיר ומטגנים מעט.
- מוסיפים 2 כוסות מים רותחים לסיר.
- ממליחים לפי הטעם. ומכסים במכסה. אופציונלי: מכסים בנייר אפייה מתחת למכסה.
- מביאים לרתיחה ומנמיכים ללהבה ממש קטנה.
- מבשלים 10 דקות ומערבבים.
- מבשלים עוד 10 דקות ומבלי לפתוח את המכסה מכבים את האש.
- מכסים את הסיר מעל המכסה עם מגבת, ומחכים 10 דקות.