רותם ליברזון

מצרכים:

קרם פנקוטה (4 כוסות אישיות): 

  • 1/3 כוס מים פושרים 
  • כפית גדושה אבקת ג'לטין 
  • מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל) 
  • כפית מחית וניל או תמצית וניל איכותית 
  • כפית ממתיק מלאכותי מתאים לתזונה קטוגנית (סוויטאנגו/אריתריטול) ניתן יותר למי שאוהב יותר מתוק ואפשר להמיר בכמות זהה של סוכר לבן 

רוטב פירות יער: 

  • כוס פירות יער (אני השתמשתי בתותים ואוכמניות) אפשר גם פירות יער קפואים מופשרים במסננת על מנת להוריד את הנוזלים המיותרים. 
  • מעט ממתיק בהתאם לטעמכם 

הכנה:

קרם פנקוטה

  1.  בקערה קטנה שמים מים וג'לטין, בלי לערבב ומניחים בצד ל 5 דקות מנוחה
  2. בינתיים בסיר קטן מערבבים יחד- שמנת מתוקה, ממתיק קטוגני/ סוכר ומחממים מעט (חשוב לא להגיע לרתיחה) 
  3. מוסיפים את המים עם הג'לטין לסיר ומערבבים היטב עד שאין גושים, מסירים מהאש. 
  4. מעבירים את הבלילה דרך מסננת ישירות לכוסות ההגשה 
  5. מעבירים למקרר למינימום שעה וחצי עד להתייצבות הקרם (אפשר גם יותר) רוטב פירות יער 
  6. במעבד מזון טוחנים את פירות היער, מוסיפים ממתיק בהתאם לטעם שלכם 
  7. מוזגים את הכמות הרצויה מעל הפנקוטה סמוך להגשה

צפה במקור

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.