רותם ליברזון
מצרכים:
קרם פנקוטה (4 כוסות אישיות):
- 1/3 כוס מים פושרים
- כפית גדושה אבקת ג'לטין
- מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
- כפית מחית וניל או תמצית וניל איכותית
- כפית ממתיק מלאכותי מתאים לתזונה קטוגנית (סוויטאנגו/אריתריטול) ניתן יותר למי שאוהב יותר מתוק ואפשר להמיר בכמות זהה של סוכר לבן
רוטב פירות יער:
- כוס פירות יער (אני השתמשתי בתותים ואוכמניות) אפשר גם פירות יער קפואים מופשרים במסננת על מנת להוריד את הנוזלים המיותרים.
- מעט ממתיק בהתאם לטעמכם
הכנה:
קרם פנקוטה
- בקערה קטנה שמים מים וג'לטין, בלי לערבב ומניחים בצד ל 5 דקות מנוחה
- בינתיים בסיר קטן מערבבים יחד- שמנת מתוקה, ממתיק קטוגני/ סוכר ומחממים מעט (חשוב לא להגיע לרתיחה)
- מוסיפים את המים עם הג'לטין לסיר ומערבבים היטב עד שאין גושים, מסירים מהאש.
- מעבירים את הבלילה דרך מסננת ישירות לכוסות ההגשה
- מעבירים למקרר למינימום שעה וחצי עד להתייצבות הקרם (אפשר גם יותר) רוטב פירות יער
- במעבד מזון טוחנים את פירות היער, מוסיפים ממתיק בהתאם לטעם שלכם
- מוזגים את הכמות הרצויה מעל הפנקוטה סמוך להגשה
צפה במקור