- קינוחים
- מאפינס בננה, שוקולד, שיבולת שועל
ספירולינה
מצרכים 10-12 יחידות:
- 2 בננות בשלות מאוד
- 1 ביצה L
- 1/4 כוס חלב (סויה/ רגיל/ נטול)
- 1/4 כוס שמן (קנולה/ קוקוס/ זית)
- 3/4 כוס סוכר (דמררה/ חום/ קנים)
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 3/4 כוס קמח (כוסמין מלא/ כוסמין/ רגיל לבן)
- 3/4 כוס שיבולת שועל דקה להכנה מהירה
- 1 כפית אבקת אפיה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- קורט מלח
- 1/3-1/2 שוקולד צ’יפס לאפייה
טופינג: שיבולת שועל שלמה/ שוקולד צ׳יפס
אופן הכנה:
- נחמם תנור ל180 מעלות.
- בקערה נמעך את הבננה בעזרת מזלג, נוסיף את את: הביצה, שמן, חלב, סוכר ותמצית הוניל. נערבב היטב (אפשר בעזרת מטרפה).
- נוסיף את יתר המרכיבים: קמח, שיבולת השועל, מלח, אבקת האפיה, סודה לשתייה ושוקולד הצ׳יפס. נערבב היטב לתערובת אחידה ללא גושים.
- נשמן תבניות מאפינס / מנג’טים במעט שמן ונמזוג לכל תבנית מן הבלילה עד 3/4 גובה (המאפינס תופחים באפייה).
- נפזר מעל את הטופינג שבחרנו ונכניס לתנור שחומם מראש ל15-20 דקות.
- נוציא כאשר המאפינס עלו בגובה וצבעם הפך לגוון שזוף.
צפה במקור