ספירולינה

מצרכים 10-12 יחידות:

  • 2 בננות בשלות מאוד
  • 1 ביצה L
  • 1/4 כוס חלב (סויה/ רגיל/ נטול)
  • 1/4 כוס שמן (קנולה/ קוקוס/ זית)
  • 3/4 כוס סוכר (דמררה/ חום/ קנים)
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 3/4 כוס קמח (כוסמין מלא/ כוסמין/ רגיל לבן)
  • 3/4 כוס שיבולת שועל דקה להכנה מהירה
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • קורט מלח
  • 1/3-1/2 שוקולד צ’יפס לאפייה

    טופינג: שיבולת שועל שלמה/ שוקולד צ׳יפס

אופן הכנה:

  1. נחמם תנור ל180 מעלות.
  2. בקערה נמעך את הבננה בעזרת מזלג, נוסיף את את: הביצה, שמן, חלב, סוכר ותמצית הוניל. נערבב היטב (אפשר בעזרת מטרפה).
  3. נוסיף את יתר המרכיבים: קמח, שיבולת השועל, מלח, אבקת האפיה, סודה לשתייה ושוקולד הצ׳יפס. נערבב היטב לתערובת אחידה ללא גושים.
  4. נשמן תבניות מאפינס / מנג’טים במעט שמן ונמזוג לכל תבנית מן הבלילה עד 3/4 גובה (המאפינס תופחים באפייה).
  5. נפזר מעל את הטופינג שבחרנו ונכניס לתנור שחומם מראש ל15-20 דקות. 
  6. נוציא כאשר המאפינס עלו בגובה וצבעם הפך לגוון שזוף.

צפה במקור

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.