50גרם חמאה 1כוס פטריות פורטובלו פרוסות 1כוס פטריות שמפיניון פרוסות 10 שיני שום כתושות 2 חבילה פסטה קצרה מים לפי הצורך 1 כוס חלב 3% מלח דק לפי הטעם 500 מ"ל או 2 מיכל שמנת לבישול 10% 2חופן גבינת פרמזן מגוררת 2 כף עירית קצוצה (לא חובה)
1. ממיסים את החמאה בסיר ומוסיפים את הפטריות. מקפיצים עד ריכוך. 2. מוסיפים את השום ומערבבים. 3. מוסיפים את הפסטה, מים עד קו הפסטה, חלב ומלח. מערבבים ומבשלים על להבה גבוהה ללא מכסה עד שהנוזלים מצטמצמים. 4. מוסיפים שמנת מתוקה, מערבבים ומבשלים 2-3 דקות. 5. מוסיפים פרמז’ן, מערבבים ומגישים. 6. אפשר לפזר מעט עירית קצוצה מלמעלה.