- פסטות
- פסטה ברוטב אליו אוליו עם שרימפס וברוקולי
מאת: אביטל פסטרנק
מרכיבים:
- פסטה (לטעמכם, מומלץ פטוצ'יני תרד)
- שרימפס בינוניים (אפשר להחליף בחתיכות סלמון)
- 75 גרם חמאה חתוכה לקוביות
- ברוקולי טרי חתוך בינוני (בגדלים שווים יחסית)
- מעט פטרוזיליה קצוצה (להגשה)
- 5 שיני שום קלופות (אופציונלי)
- 1/3 כוס יין לבן חצי יבש
- צנוברים קלויים
- בזיליקום
- מיץ לימון
- שמן זית
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- פרמז'ן מגוררת להגשה
הכנה:
- מבשלים את הפסטה אל דנטה לפי המתכון כאן - בישול פסטה
- מבשלים את הברוקולי במים רותחים במשך כעשר דקות, עד להתרככותו (אם משתמשים בברוקלי קפוא – זמן הבישול קצר יותר – רק עד להפשרה).
- הכנת הרוטב - מכניסים למחבת את השום והיין הלבן ומבשלים עד לצמצום הרוטב.
- מוסיפים למחבת את המלח, פלפל שחור, בזיליקום והברוקולי.
- מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את החמאה, מערבבים היטב עד להמסתה
- מוסיפים מיץ לימון ומבשלים עוד דקה.
- מוסיפים את השרימפס, מגבירים את הלהבה וממשיכים לבשל כ- 3 דקות, עד שהשרימפס משנים צבעם והופכים לכתום. * בישול יתר הופך את השרימס ל"גומי".
- מוסיפים את הפסטה למחבת ומערבבים קצת על אש הכי קטנה. מומלץ לטעום מעט מהרוטב ולתבל במידת הצורך.
- בנפרד - קולים את הצנוברים במחבת ללא שמן.
- מגישים עם פרמז'ן, צנוברים ופטרוזיליה מעל.