מאת: אביטל פסטרנק

מרכיבים:

  • פסטה (לטעמכם, מומלץ פטוצ'יני תרד)
  • שרימפס בינוניים (אפשר להחליף בחתיכות סלמון)
  • 75 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • ברוקולי טרי חתוך בינוני (בגדלים שווים יחסית)
  • מעט פטרוזיליה קצוצה (להגשה)
  • 5 שיני שום קלופות (אופציונלי)
  • 1/3 כוס יין לבן חצי יבש
  • צנוברים קלויים
  • בזיליקום
  • מיץ לימון
  • שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • פרמז'ן מגוררת להגשה

הכנה:

  1. מבשלים את הפסטה אל דנטה לפי המתכון כאן - בישול פסטה
  2. מבשלים את הברוקולי במים רותחים במשך כעשר דקות, עד להתרככותו (אם משתמשים בברוקלי קפוא – זמן הבישול קצר יותר – רק עד להפשרה).
  3. הכנת הרוטב - מכניסים למחבת את השום והיין הלבן ומבשלים עד לצמצום הרוטב. 
  4. מוסיפים למחבת את המלח, פלפל שחור, בזיליקום והברוקולי.
  5. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את החמאה, מערבבים היטב עד להמסתה
  6. מוסיפים מיץ לימון ומבשלים עוד דקה.
  7. מוסיפים את השרימפס, מגבירים את הלהבה וממשיכים לבשל כ- 3 דקות, עד שהשרימפס משנים צבעם והופכים לכתום. * בישול יתר הופך את השרימס ל"גומי".
  8. מוסיפים את הפסטה למחבת ומערבבים קצת על אש הכי קטנה. מומלץ לטעום מעט מהרוטב ולתבל במידת הצורך.
  9. בנפרד - קולים את הצנוברים במחבת ללא שמן. 
  10. מגישים עם פרמז'ן, צנוברים ופטרוזיליה מעל.

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.