עדי קלינגהופר

מצרכים:

לתחתית לוטוס:

  1. 200 גרם עוגיות לוטוס
  2. 75 גרם חמאה מומסת 

למלית גבינה:

  1. 100 גרם שוקולד לבן
  2. 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
  3. 2 מיכלים של גבינת שמנת 25% בטמפרטורת החדר ( 450 גרם )
  4. 1 גבינה לבנה 9% (250 גרם)
  5. 1/2 כוס סוכר
  6. 500 מ”ל שמנת מתוקה 

לציפוי: 0.5 קופסא ממרח לוטוס 

לקישוט: עוגיות לוטוסקצפת


הכנה:

  1. אם משתמשים ברינג עוטפים אותו היטב עם רדיד אלומיניום כדי למנוע מהבלילה לזלוג החוצה. מניחים בתחתית נייר אפייה כדי למנוע הידבקות של התחתית. 
  2. טוחנים את עוגיות הלוטוס לפירורים דקים ומעבירים לקערה. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב עד מרקם של חול רטוב. 
  3. מעבירים את פירורי העוגיות לתחתית הרינג או התבנית. משטחים ומהדקים בעזרת היד או כף ומעבירים להקפאה עד שנסיים את ההכנה של בלילת העוגה. 
  4. בקערה גדולה מניחים שוקולד לבן ו-100 מ”ל שמנת מתוקה. ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה. לקערה עם השוקולד לבן מוסיפים אינסטנט פודינג וניל וטורפים בעזרת מטרפה עד בלילה חלקה. 
  5. לקערה מוסיפים את הגבינות וטורפים עד בלילה חלקה ואחידה ללא גושים. אני ממליצה להתחיל עם כף עץ ואז לעבור למטרפה זה יקל עליכם. 
  6. בקערת המיקסר מניחים את השמנת מתוקה שנשארה ( 400 מ”ל) ואת הסוכר ומקציפים עד מרקם של יוגורט . תזהרו לא להגיע לקצפת יציבה. 
  7. מעבירים את הקציפה לקערה עם הגבינות. 
  8. טורפים ומאחדים בין התערובות. 
  9. מעבירים את הבלילה לתבנית עם תחתית פירורי העוגיות. 
  10. משטחים את הבלילה בעזרת פלטה או גב של כף ומעבירים לקירור מלא לפחות 6 שעות או לילה. 
  11. אחרי קירור מלא - מעבירים את ממרח הלוטוס לקערה קטנה ומחממים את ממרח הלוטוס בזהירות במיקרוגל. 30 שניות זה מספיק ( לא מחממים את הממרח עם הקופסא! ). 
  12. מוזגים את הממרח המומס מעל העוגה ומצפים בעדינות. 
  13. מחזירים למקרר לקירור ולהתייצבות. 
  14. אחרי קירור נוסף מחלצים את העוגה. מניחים על צלחת הגשה. מקשטים בקצפת ועוגיות. 

צפה במקור

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.