עדי קלינגהופר
מצרכים:
לתחתית לוטוס:
- 200 גרם עוגיות לוטוס
- 75 גרם חמאה מומסת
למלית גבינה:
- 100 גרם שוקולד לבן
- 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
- 2 מיכלים של גבינת שמנת 25% בטמפרטורת החדר ( 450 גרם )
- 1 גבינה לבנה 9% (250 גרם)
- 1/2 כוס סוכר
- 500 מ”ל שמנת מתוקה
לציפוי: 0.5 קופסא ממרח לוטוס
לקישוט: עוגיות לוטוסקצפת
הכנה:
- אם משתמשים ברינג עוטפים אותו היטב עם רדיד אלומיניום כדי למנוע מהבלילה לזלוג החוצה. מניחים בתחתית נייר אפייה כדי למנוע הידבקות של התחתית.
- טוחנים את עוגיות הלוטוס לפירורים דקים ומעבירים לקערה. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב עד מרקם של חול רטוב.
- מעבירים את פירורי העוגיות לתחתית הרינג או התבנית. משטחים ומהדקים בעזרת היד או כף ומעבירים להקפאה עד שנסיים את ההכנה של בלילת העוגה.
- בקערה גדולה מניחים שוקולד לבן ו-100 מ”ל שמנת מתוקה. ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה. לקערה עם השוקולד לבן מוסיפים אינסטנט פודינג וניל וטורפים בעזרת מטרפה עד בלילה חלקה.
- לקערה מוסיפים את הגבינות וטורפים עד בלילה חלקה ואחידה ללא גושים. אני ממליצה להתחיל עם כף עץ ואז לעבור למטרפה זה יקל עליכם.
- בקערת המיקסר מניחים את השמנת מתוקה שנשארה ( 400 מ”ל) ואת הסוכר ומקציפים עד מרקם של יוגורט . תזהרו לא להגיע לקצפת יציבה.
- מעבירים את הקציפה לקערה עם הגבינות.
- טורפים ומאחדים בין התערובות.
- מעבירים את הבלילה לתבנית עם תחתית פירורי העוגיות.
- משטחים את הבלילה בעזרת פלטה או גב של כף ומעבירים לקירור מלא לפחות 6 שעות או לילה.
- אחרי קירור מלא - מעבירים את ממרח הלוטוס לקערה קטנה ומחממים את ממרח הלוטוס בזהירות במיקרוגל. 30 שניות זה מספיק ( לא מחממים את הממרח עם הקופסא! ).
- מוזגים את הממרח המומס מעל העוגה ומצפים בעדינות.
- מחזירים למקרר לקירור ולהתייצבות.
- אחרי קירור נוסף מחלצים את העוגה. מניחים על צלחת הגשה. מקשטים בקצפת ועוגיות.
צפה במקור