מצרכים:

1 כוס ממתיק ללא קלוריות (ספלנדה או דומה לו. באופן עקרוני מדובר בממתיק על בסיס סוכרלוז )

3/4 כוס חמאה (מרוככת)

2 כוסות לזיגוג 

8 ביצים גדולות (חלמונים ולבנים מופרדים) 

1/2 כוס חלב 

3.5 כוסות קמח שקדים 

1.5 כפות אבקת אפייה 

1 כף תמצית וניל לעוגה. 

1 כפית לזיגוג 

4.5-5.5 כוסות ממתיק ללא כלוריה 


הכנה:

  1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. 
  2. משמנים ומסמנים את החלק התחתון של 2 תבניות עוגה עגולות בגודל 9 אינץ’ (כ-23 ס”מ). 
  3. בקערה גדולה מערבבים יחד את אבקת הממתיק והחמאה. עד שהם הופכים לעיסה אחידה ורכה. 
  4. מכניסים תוך כדי ערבוב את החלמונים. בזה אחר זה. ואז את החלב. 
  5. מכניסים תוך כדי ערבוב את קמח השקדים בשני חלקים עד לאיחוד כל העיסה. 
  6. מערבבים פנימה את אבקת האפייה. ואז את תמצית הוניל. 
  7. בקערה נפרדת מקציפים חלבון ביצה עד שהוא מעורבב היטב ואוורירי. 
  8. משלבים את החלבונים בבלילה. 
  9. מחלקים את הבלילה באופן שווה לשתי התבניות ואופים 18-22 דקות (עד שקיסם שננעץ לעוגה יוצא נקי) 
  10. עוברים להכנת הזגוגית - מערבים את הממתיק בבלנדר – עד שהוא הופך לדק ועדין. 
  11. בקערה גדולה מערבבים את חמאה מרוככת עד שהיא רכה. ואז מוסיפים את הממתיק. 
  12. מוסיפים את תמצית הוניל ומערבבים. 
  13. לאחר שהעוגה התקררה – מצפים אותה עם הזיגוג. ניתן לקשט ומגישים.

צפה במקור

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.