מצרכים:
1 כוס ממתיק ללא קלוריות (ספלנדה או דומה לו. באופן עקרוני מדובר בממתיק על בסיס סוכרלוז )
3/4 כוס חמאה (מרוככת)
2 כוסות לזיגוג
8 ביצים גדולות (חלמונים ולבנים מופרדים)
1/2 כוס חלב
3.5 כוסות קמח שקדים
1.5 כפות אבקת אפייה
1 כף תמצית וניל לעוגה.
1 כפית לזיגוג
4.5-5.5 כוסות ממתיק ללא כלוריה
הכנה:
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- משמנים ומסמנים את החלק התחתון של 2 תבניות עוגה עגולות בגודל 9 אינץ’ (כ-23 ס”מ).
- בקערה גדולה מערבבים יחד את אבקת הממתיק והחמאה. עד שהם הופכים לעיסה אחידה ורכה.
- מכניסים תוך כדי ערבוב את החלמונים. בזה אחר זה. ואז את החלב.
- מכניסים תוך כדי ערבוב את קמח השקדים בשני חלקים עד לאיחוד כל העיסה.
- מערבבים פנימה את אבקת האפייה. ואז את תמצית הוניל.
- בקערה נפרדת מקציפים חלבון ביצה עד שהוא מעורבב היטב ואוורירי.
- משלבים את החלבונים בבלילה.
- מחלקים את הבלילה באופן שווה לשתי התבניות ואופים 18-22 דקות (עד שקיסם שננעץ לעוגה יוצא נקי)
- עוברים להכנת הזגוגית - מערבים את הממתיק בבלנדר – עד שהוא הופך לדק ועדין.
- בקערה גדולה מערבבים את חמאה מרוככת עד שהיא רכה. ואז מוסיפים את הממתיק.
- מוסיפים את תמצית הוניל ומערבבים.
- לאחר שהעוגה התקררה – מצפים אותה עם הזיגוג. ניתן לקשט ומגישים.
צפה במקור