- עוגות
- עוגת גבינה (בטעם גביניות)
דן פסטרנק
מצרכים:
4 ביצים
קורט מלח
200 גרם סוכר
10 גרם סוכר וניל
120 מל״ל שמן
120 מל״ל קפיר/רוויון
300 גרם קמח
10 גרם אבקת אפייה
מלית:
300 גרם טבורוג
3 כפות אבקת סוכר
1 ביצה
10 גרם סוכר וניל
תבנית 20x30
הכנה:
- מקציפים ביצים עם קורט מלח 2-3 דקות.
- מוסיפים 200 גרם סוכר + וניל ומקציפים עד שהביצים ילבינו.
- מוסיפים שמן ורוויון ועוד קצת מקציפים.
- מערבבים יבשים (קמח עם אבקת אפייה) ובהדרגה מקפלים לביצים.
- מרפדים תבנית עם נייר אפייה ושופכים את הבצק.
מלית:
- מקציפים את החומרים לעיסה חלקה, שמים בשקית עושים חור בקצה ומקבלים שק זילוף.
- מזלפים הל הבצק את המלית שטיב וערב בצורת מעויינים.
- אפשרות להוסיף פירות יער.
- אופים 45 דקות ב 180 מעלות.