מצרכים:
100 גרם קמח שקדים
40 גרם (רבע כוס) קמח קוקוס
40 גרם (רבע כוס) אריתריטול או סוויטנגו לקלתית. 80 גרם למלית.
1 כפית קסנטן גאם (כן, הוא הכרחי לייצוב הבצק מאחר ואין גלוטן. ניתן להשיג בחנויות מתמחות)
רבע כפית מלח לקלתית.
קורט למלית.
100 גרם חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות קטנות לקלתית. 100 גרם למלית.
כפית תמצית וניל
150 גרם שוקולד מריר 85% ומעלה (אפשר לחלק - 100 גרם שוקולד 90% ועוד 50 גרם 85%)
1 ביצה L טרופה לקלתית. 2 ביצים בגודל L מופרדים לחלמונים וחלבונים למלית.
הכנה:
מתחילים מהקלתית -
- במעבד מזון מניחים את קמח השקדים והקוקוס. הממתיק. מלח וקסנטן גאם.
- מערבבים היטב ואז מוסיפים את קוביות החמאה והוניל.
- מעבדים בפולסים רק עד שנוצרים פירורים גדולים ואז מוסיפים את הביצה.
- מעבדים בעוד פולסים עד שהבצק בגושים גדולים ואז מעבירים לניילון נצמד.
- משטחים לדיסק ומניחים במקרר לשעתיים של התייצבות. ( לא נורא אם ישארו קוביות חמאה )
- מוציאים את הבצק הקר ומרדדים בין שתי יריעות של נייר אפייה לעובי של כחצי ס"מ.
- מניחים את נייר האפייה עם הבצק הפוך על התבנית ומקלפים את נייר האפייה בעדינות.
- מיישרים ומשלימים אם יש "חורים" ללא בצק.
- דוקרים במזלג ומעבירים את התבנית למקפיא לחצי שעה.
- מחממים תנור ל- 170 מעלות ומעבירים את התבנית מהמקפיא ישירות לתנור.
- אופים כרבע שעה רק עד שהבצק מתחיל להזהיב ומוציאים.
- משאירים את התנור דולק ועוברים להכנת המלית.
הכנת המלית -
- במיקסר מקציפים היטב ביצים, חלמונים וממתיק עד שמתקבלת תערובת תפוחה מאוד ובהירה.
- במקביל במיקרו ממיסים את החמאה, השוקולד והמלח ומקפלים לתערובת הביצים והממתיק עד שמתקבלת תערובת אחידה ויפהפיה שנראית כמוס שוקולד.
- יוצקים את התערובת על הקלתית, מיישרים או משאירים קצת גלים למראה “כפרי” ומכניסים לתנור לאפייה של עוד 20-25 דקות, רק עד שהשוקולד מתייצב.
- מוציאים ומניחים לקירור מלא לפני שפורסים. שומרים במקרר כ- 3 ימים או במקפיא לנצח ומעבר. מגישים בטמפרטורת החדר בלבד.
צפה במקור