מאת: אביטל פסטרנק

מצרכים:

  • 3-4 מלפפונים
  • 1 גמבה אדומה או פלפל חריף (אופציונלי)
  • חופן שקדים, קלויים 
  • 1 חופן שומשום, קלוי 

לרוטב: 

  • 1/4 כוס שמן זית 
  • 1/4 כוס סויה 
  • 1/4 כוס סוכר 
  • 1/4 כוס חומץ לבן 
  • 1/4 כוס שמן סומסום 
  • 1/4 כוס טריאקי

הכנה:

  1. קולים את השקדים ואת השומשום במחבת ומניחים בצד (זהירות שלא יישרף). 
  2. בצנצנת קטנה מערבבים את מרכיבי הרוטב ומניחים בצד. 
  3. חותכים את המלפפונים והגמבה/פלפל חריף לרצועות דקות ארוכות, נוח עם קולפן או סכין, ושמים בקערה. 
  4. בסמוך להגשה מנערים את הצנצנת עם הרוטב ויוצקים מעל המלפפונים את הרוטב, השקדים ואת השומשום. מוסיפים מעט מהגמבה/מהפלפל החריף, לפי הטעם. 
  5. מערבבים בעדינות ומגישים.
הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.