מאת: אביטל פסטרנק
מצרכים:
- 3-4 מלפפונים
- 1 גמבה אדומה או פלפל חריף (אופציונלי)
- חופן שקדים, קלויים
- 1 חופן שומשום, קלוי
לרוטב:
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/4 כוס סויה
- 1/4 כוס סוכר
- 1/4 כוס חומץ לבן
- 1/4 כוס שמן סומסום
- 1/4 כוס טריאקי
הכנה:
- קולים את השקדים ואת השומשום במחבת ומניחים בצד (זהירות שלא יישרף).
- בצנצנת קטנה מערבבים את מרכיבי הרוטב ומניחים בצד.
- חותכים את המלפפונים והגמבה/פלפל חריף לרצועות דקות ארוכות, נוח עם קולפן או סכין, ושמים בקערה.
- בסמוך להגשה מנערים את הצנצנת עם הרוטב ויוצקים מעל המלפפונים את הרוטב, השקדים ואת השומשום. מוסיפים מעט מהגמבה/מהפלפל החריף, לפי הטעם.
- מערבבים בעדינות ומגישים.