אירנה פסטרנק
מרכיבים:
- 2-3 תפוח אדמה
- 2 גזר או 1 בטטה
- 2 בצלים בינוניים
- 400 גרם הודו טחון
- 300 גרם עוף טחון
- 1 ביצה
- 3-4 כפות אורז
- 4-5 גבעולי פטרוזיליה
הכנה:
- ממלאים סיר מים, ושמים בו בצל שלם קלוף.
- חותכים תפוח אדמה לקוביות בינוניות/קטנות, מוסיפים לסיר
- מגרדים בפומפייה גסה גזר/בטטה, מוסיפים לסיר
- בזמן שהירקות מתבשלים, מגרדים בצל בפומפייה ומערבבים להודו והעוף הטחון.
- מוסיפים לתערובת ביצה, מלח ופלפל.
- כשתפוח האדמה כמעט מוכן, מוסיפים אורז לסיר ומלח.
- אחרי בישול כ-10 דקות, מתחילים להכין מתערובת הבשר כדורים וזורקים לסיר.
- נותנים לכדורי הבשר להתבשל כ-10 דקות, קוצצים פטרוזיליה ומוסיפים לסיר לעוד 3-5 דקות בישול.
- זורקים את הבצל השלם מהסיר.
בתאבון! :)