- מרקים
- מרק עוף גריסים ופטריות
דן פסטרנק
מצרכים:
- קילו 1 עוף ( שוק / כרעיים / כנפיים )
- בצל 1 גדול
- 2 גזרים
- שורש פטרוזיליה
- פטרוזיליה
- 100-150 גרם גריסי פנינה
- קופסת פטריות חתוכות 1-2
- ביצה
- מלח
הכנה:
- שמים את העוף בסיר וממלאים במים קרים כ3-4 ליטר ( לפי העין )
- מתחילים לבשל. מקפים את הקצף שעולה בסיר לפני שרותח.
- מקלפים את הבצל ומוסיפים שלם לסיר.
- עושים חתך בקצה העבה של שורש הפטרוזיליה ומוסיפים שלם לסיר.
- ממליחים את המים לפי הטעם.
- מבשלים כ20-30 דקות. טועמים אם חסר מלח
- חותכים גזר לקוביות ( אפשר גם לחצי עיגול דק ) קטנות ומוסיפים לסיר.
- מוסיפים את הפטריות והגריסים. מערבבים וטועמים.
- מבשלים עוד כ20 דקות. קוצצים את הפטרוזיליה ומוסיפים למרק.
- שוברים את הביצה לקערה וטורפים עם מזלג. מגבירים את האש ומחכים שהמים ירתחו. מזליפים אותו כמו נטיפים למרק.
- סוגרים את המכסה והאש ונותנים למרק לנוח 10 דקות.