דן פסטרנק

מצרכים:

  • קילו 1 עוף ( שוק / כרעיים / כנפיים ) 
  • בצל 1 גדול 
  • 2 גזרים 
  • שורש פטרוזיליה 
  • פטרוזיליה 
  • 100-150 גרם גריסי פנינה 
  • קופסת פטריות חתוכות 1-2 
  • ביצה 
  • מלח

הכנה:

  1. שמים את העוף בסיר וממלאים במים קרים כ3-4 ליטר ( לפי העין ) 
  2. מתחילים לבשל. מקפים את הקצף שעולה בסיר לפני שרותח. 
  3. מקלפים את הבצל ומוסיפים שלם לסיר. 
  4. עושים חתך בקצה העבה של שורש הפטרוזיליה ומוסיפים שלם לסיר. 
  5. ממליחים את המים לפי הטעם. 
  6. מבשלים כ20-30 דקות. טועמים אם חסר מלח 
  7. חותכים גזר לקוביות ( אפשר גם לחצי עיגול דק ) קטנות ומוסיפים לסיר. 
  8. מוסיפים את הפטריות והגריסים. מערבבים וטועמים.
  9. מבשלים עוד כ20 דקות. קוצצים את הפטרוזיליה ומוסיפים למרק. 
  10. שוברים את הביצה לקערה וטורפים עם מזלג. מגבירים את האש ומחכים שהמים ירתחו. מזליפים אותו כמו נטיפים למרק. 
  11. סוגרים את המכסה והאש ונותנים למרק לנוח 10 דקות. 
הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.