מאת: אביטל פסטרנק
מרכיבים:
- סלרי ( גבעול ועלים )
- עלי מנגולד
- 3 קישוא ( 2 למרק , 1 לבשר )
- 1 בצל גדול
- שמן זית ( לטיגון )
- 3-4 ביצים (1 לבשר, 2-3 להגשה)
- חצי קילו עוף טחון + חצי קילו הודו טחון ( אפשר גם 700 גרם סה"כ )
- מלח
- פלפל
- מלח לימון
- עלי דפנה ( 1 קטן )
- רבע כפית סוכר חום
- גריסי פנינה
- 2 ליטר מים רותחים ( ככה שיגיע כמעט עד לסוף הסיר
הכנה:
* אם משתמשים בבשר קפוא יש להפשיר מראש .
- שוטפים טוב טוב את כלל הירקות
- מחממים סיר רחב על אש בינונית קטנה , מוסיפים שמן זית לטיגון
- קוצצים בצל ( לא דק מידי ) ומטגנים במשך כמה דקות עד שהוא מזהיב .
- במקביל לטיגון הבצל מפרידים את עלי הסלרי מהגבעול, קוצצים את הגבעול ( לא דק מידי ) ומוסיפים לסיר .
- מפרידים את גבעול המנגולד מן העלים , קוצצים את הגבעול ומוסיפים לסיר ( חשוב לערבב לעיתים תכופות על מנת שלא יישרף )
- חותכים 2 קישואים לקוביות בינוניות ומוסיפים לסיר
- ממליחים לפי העין ( לא להגזים כי יתווסף עוד מלח בהמשך ) ומערבבים
- קוצצים את עלי הסלרי והמנגולד לרצועות דקות ( לא קטן מידי ) ומוסיפים לסיר
- מערבבים הכל , מוסיפים כ2 ליטר מים רותחים ( או כמות שתכסה את כלל המרכיבים כמעט עד לקצה הסיר - נשאיר מעט מקום לבשר )
- מוסיפים רבע כוס גריסי פנינה, מלח, פלפל, עלה דפנה, כחצי כפית מלח לימון ורבע כפית סוכר חום
- מביאים לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים לאש קטנה, מכסים עם מכסה וממשיכים להכנת כדורי הבשר
- מקלפים קישוא אחד ומגרדים בעזרת פופמיה על הצד הכי קטן לקערה.
- מוסיפים לקערה את 2 סוגי הבשר, ביצה אחת, מלח פלפל לפי העין, ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה ( אפשר לטעום את הבשר ולתקן את התיבול לטעמכם )
- בעזרת כף וכפית (אפשר גם עם הידיים ) יוצרים כדורי בשר קטנים, מוסיפים אחד אחד לתוך הסיר . על מנת שלא יידבק הבשר אל הכף או הידיים יש להרטיבם במים.
- מביאים לרתיחה על אש קטנה ,מכסים עם המכסה ומבשלים כ10 דקות .
- טועמים ומתקנים את הטעם במידת הצורך
- מכינים ביצים קשות במקביל להכנת המרק
הגשה: חותכים לקוביות חצי ביצה קשה ומוסיפים לקערת המרק
בתאבון 😀