מאת: אביטל פסטרנק

מרכיבים:

  • סלרי ( גבעול ועלים ) 
  • עלי מנגולד
  • 3 קישוא ( 2 למרק , 1 לבשר ) 
  • 1 בצל גדול 
  • שמן זית ( לטיגון ) 
  • 3-4 ביצים (1 לבשר, 2-3 להגשה) 
  • חצי קילו עוף טחון  + חצי קילו הודו טחון ( אפשר גם 700 גרם סה"כ ) 
  • מלח 
  • פלפל 
  • מלח לימון
  • עלי דפנה ( 1 קטן ) 
  • רבע כפית סוכר חום
  •  גריסי פנינה
  • 2 ליטר מים רותחים ( ככה שיגיע כמעט עד לסוף הסיר 

הכנה:

* אם משתמשים בבשר קפוא יש להפשיר מראש .

  1. שוטפים טוב טוב את כלל הירקות 
  2. מחממים סיר רחב על אש בינונית קטנה , מוסיפים שמן זית לטיגון
  3. קוצצים בצל ( לא דק מידי ) ומטגנים במשך כמה דקות עד שהוא מזהיב .
  4. במקביל לטיגון הבצל מפרידים את עלי הסלרי מהגבעול, קוצצים את הגבעול ( לא דק מידי ) ומוסיפים לסיר . 
  5. מפרידים את גבעול המנגולד מן העלים , קוצצים את הגבעול ומוסיפים לסיר ( חשוב לערבב לעיתים תכופות על מנת שלא יישרף )
  6. חותכים 2 קישואים לקוביות בינוניות ומוסיפים לסיר
  7. ממליחים לפי העין ( לא להגזים כי יתווסף עוד מלח בהמשך ) ומערבבים
  8. קוצצים את עלי הסלרי והמנגולד לרצועות דקות ( לא קטן מידי ) ומוסיפים לסיר
  9. מערבבים הכל , מוסיפים כ2 ליטר מים רותחים ( או כמות שתכסה את כלל המרכיבים כמעט עד לקצה הסיר - נשאיר מעט מקום לבשר )
  10. מוסיפים רבע כוס גריסי פנינה, מלח, פלפל, עלה דפנה, כחצי כפית מלח לימון ורבע כפית סוכר חום
  11. מביאים לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים לאש קטנה, מכסים עם מכסה וממשיכים להכנת כדורי הבשר
  12. מקלפים קישוא אחד ומגרדים בעזרת פופמיה על הצד הכי קטן לקערה.
  13. מוסיפים לקערה את 2 סוגי הבשר, ביצה אחת, מלח פלפל לפי העין, ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה ( אפשר לטעום את הבשר ולתקן את התיבול לטעמכם )
  14. בעזרת כף וכפית (אפשר גם עם הידיים ) יוצרים כדורי בשר קטנים, מוסיפים אחד אחד לתוך הסיר . על מנת שלא יידבק הבשר אל הכף או הידיים יש להרטיבם במים. 
  15. מביאים לרתיחה על אש קטנה ,מכסים עם המכסה ומבשלים כ10 דקות . 
  16. טועמים ומתקנים את הטעם במידת הצורך
  17. מכינים ביצים קשות במקביל להכנת המרק

הגשה: חותכים לקוביות חצי ביצה קשה ומוסיפים לקערת המרק

בתאבון 😀

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.