לריסה ואירה פסטרנק
מרכיבים:
- עוף (3 כרעיים או לפי חלקים שמעדיפים)
- שורש פטרוזיליה
- 1 בצל גדול
- גזר/בטטה
- פטרוזיליה ושמיר (אופציונלי)
- מלח
- פלפל
- אבקת מרק עוף (אופציונלי)
הכנה:
- לוקחים עוף, מנקים את העור
- שמים במים קרים ומביאים לרתיחה, מסירים במהלך הרתיחה את הקצף שנוצר למעלה
- מוסיפים: שורש פטרוזילה, בצל, גזר/בטטה, מלח ופלפל (לא יותר מידי כי עוף גם קצת מלוח)
- לאחר הרתיחה משאירה על אש קטנה - לוודא שיש קצת בועות רתיחה
- מבשלים כשעה וחצי.
- מוסיפים פטרוזיליה ושמיר לפי העדפה
- משאירים על אש קטנה עוד כ- 5 דקות
- טועמים, מתקנים לפי צורך, מוסיפים מעט אבקת מרק אם טעם חלש