מאת: תומר תומס

מרכיבים:

  • 4 פילטים של סלמון ללא עור, כ-150 גרם כל אחד
  • 1 אגודת אספרגוס טרי (כ-500 גרם)
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 2-1 לימונים

מרכיבים חלופיים:

  • ניתן להשתמש בפילטים של  דגים לבנים כמו מוסר או בס במקום  הסלמון
  • במקום אספרגוס אפשר לצלות גם ברוקולי, שעועית ירוקה או קישואים חתוכים
  • שמן קוקוס או חמאה יתנו טעם שונה במקום שמן הזית
  • מעט טימין, רוזמרין או בזיליקום יוסיפו ניחוח צמחוני נוסף

הכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
  2. שוטפים את האספרגוס וחותכים כ-2 ס"מ מהחלק התחתון הקשה של כל גבעול.
  3. מניחים את האספרגוס בתבנית, מתבלים במלח, פלפל ו-1 כף שמן זית.
  4. מתבלים את נתחי הסלמון במלח ופלפל ומניחים מעל האספרגוס.
  5. מזלפים את הכף הנותרת של שמן הזית על הסלמון.
  6. אופים בתנור כ-15 דקות עד שהסלמון מתחיל להיפרד בקלות והאספרגוס רך אך עדיין פריך מעט.
  7. מגישים מיד עם פלחי לימון להזלפה על המנה לפי הטעם.

למקור לחץ כאן


הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.