מצרכים:
- 4 נתחי פילה סלמון (במשקל כולל של כ-800 גרם)
- 4 כפות שמן זית
- 3 שיני שום כתושות ( אופציונלי )
- 1/3 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- מיץ מ- 1/2 לימון
הכנה:
- מחממים תנור ל- 200 מעלות.
- משמנים תבנית אלומיניום בכ-2 כפות שמן זית.
- מניחים את נתחי פילה הסלמון על המגש.
- מורחים את הסלמון בכ-2 כפות משמן זית. מפזרים על הסלמון שום מלח פלפל שחור וכל תבלין אחר שתרצו.
- מטפטפים על נתחי הסלמון באופן שווה ככל שניתן את מיץ הלימון.
- מעסים את נתחי הסלמון היטב מכל הצדדים.
- מכניסים את הסלמון בתנור חם 12-18 דקות ולא יותר. הסלמון מוכן כאשר הוא מתפורר בקלות בנגיעת מזלג.
* ניתן לשמור סלמון אפוי מכוסה במקרר עד 3 ימים, יש לחמם שנית בתנור לפני הגשה, 5 דקות בלבד.
למקור לחץ כאן