מצרכים:

  • 4 נתחי פילה סלמון (במשקל כולל של כ-800 גרם)
  • 4 כפות שמן זית 
  • 3 שיני שום כתושות ( אופציונלי ) 
  • 1/3 כפית מלח 
  • 1/4 כפית פלפל שחור 
  • מיץ מ- 1/2 לימון

הכנה:

  1. מחממים תנור ל- 200 מעלות. 
  2. משמנים תבנית אלומיניום בכ-2 כפות שמן זית. 
  3. מניחים את נתחי פילה הסלמון על המגש. 
  4. מורחים את הסלמון בכ-2 כפות משמן זית. מפזרים על הסלמון שום מלח פלפל שחור וכל תבלין אחר שתרצו.
  5. מטפטפים על נתחי הסלמון באופן שווה ככל שניתן את מיץ הלימון. 
  6. מעסים את נתחי הסלמון היטב מכל הצדדים. 
  7. מכניסים את הסלמון בתנור חם 12-18 דקות ולא יותר. הסלמון מוכן כאשר הוא מתפורר בקלות בנגיעת מזלג.

* ניתן לשמור סלמון אפוי מכוסה במקרר עד 3 ימים, יש לחמם שנית בתנור לפני הגשה, 5 דקות בלבד.


למקור לחץ כאן

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.