דן פסטרנק
מצרכים:
- חזה עוף אחד ( כ8 שניצלים )
- 2-3 ביצים
- מלח לפי טעם
- פירורי לחם מוזהבים
- סומסום
- כוס קמח
- חצי ליטר שמן ( לטיגון )
הכנה:
* אם חזה העוף הגיע קפוא כדאי להפשיר על ידי השרייה במים חמים ( מיקרו הורס את הטריות ).
- פורסים את הבשר לפלחים שטוחים ועבים ( לפי העדפה ).
- ממליחים משני צדדים.
- משטחים עם פטיש בשר.
- לוקחים שקית נקייה ומפזרים אליה את פירורי הלחם והסומסום. ומערבבים אותם.
- בקערה אחת טורפים את הביצים וממליחים לפי טעם.
- בקערה שניה שמים את הקמח לצורך קימוח השניצל.
- לוקחים שניצל שניצל. מקמחים קודם כל ( הוא מדביק עם הגלוטן את הציפוי לשניצל ). אחרי זה בביצה. מוציאים עם מזלג ונותנים לעודף הביצה לנזול.
- מניחים על פירורי הלחם ועוטפים טוב טוב. אפשר לפזר עם היד מלמעלה.
- סוגרים מעל עם השקית של הפירורים ומהדקים לתוך השניצל.
- הופכים במידת הצורך ועושים מצד שני.
- בשלב זה ניתן להניח על מגש ולהקפיא את כל השניצלים. או להמשיך לטיגון.
- לטיגון לקוחים מחבת עמוקה וממלאים שמן ( לטיגון עמוק ). בודקים שהשמן הגיע לטמפרטורה הנכונה על ידי קיסם ( כשמניחים בתוך השמן ייווצרו בועות ) מניחים בצד צלחת עם נייר סופג.
- מניחים את השניצל במחבת. מטגנים על אש בינונית ומחכים שיהיה מוזהב וקראנצ'י משני הצדדים 😊
- כשמוכן מוציאים לנייר סופג על מנת שישאר כמה שפחות שמן על השניצל.
* מומלץ להגיש לצד אורז לבן או פתיתים וסלט ירקות קצוץ.