דן פסטרנק

מצרכים:

  • חזה עוף אחד ( כ8 שניצלים )
  • 2-3 ביצים 
  • מלח לפי טעם 
  • פירורי לחם מוזהבים 
  • סומסום 
  • כוס קמח 
  • חצי ליטר שמן ( לטיגון )

הכנה:

* אם חזה העוף הגיע קפוא כדאי להפשיר על ידי השרייה במים חמים ( מיקרו הורס את הטריות ). 

  1. פורסים את הבשר לפלחים שטוחים ועבים ( לפי העדפה ).
  2. ממליחים משני צדדים. 
  3. משטחים עם פטיש בשר. 
  4. לוקחים שקית נקייה ומפזרים אליה את פירורי הלחם והסומסום. ומערבבים אותם. 
  5. בקערה אחת טורפים את הביצים וממליחים לפי טעם. 
  6. בקערה שניה שמים את הקמח לצורך קימוח השניצל. 
  7. לוקחים שניצל שניצל. מקמחים קודם כל ( הוא מדביק עם הגלוטן את הציפוי לשניצל ). אחרי זה בביצה. מוציאים עם מזלג ונותנים לעודף הביצה לנזול. 
  8. מניחים על פירורי הלחם ועוטפים טוב טוב. אפשר לפזר עם היד מלמעלה. 
  9. סוגרים מעל עם השקית של הפירורים ומהדקים לתוך השניצל. 
  10. הופכים במידת הצורך ועושים מצד שני. 
  11. בשלב זה ניתן להניח על מגש ולהקפיא את כל השניצלים. או להמשיך לטיגון. 
  12. לטיגון לקוחים מחבת עמוקה וממלאים שמן ( לטיגון עמוק ). בודקים שהשמן הגיע לטמפרטורה הנכונה על ידי קיסם ( כשמניחים בתוך השמן ייווצרו בועות ) מניחים בצד צלחת עם נייר סופג. 
  13. מניחים את השניצל במחבת. מטגנים על אש בינונית ומחכים שיהיה מוזהב וקראנצ'י משני הצדדים 😊 
  14. כשמוכן מוציאים לנייר סופג על מנת שישאר כמה שפחות שמן על השניצל. 

* מומלץ להגיש לצד אורז לבן או פתיתים וסלט ירקות קצוץ.

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.