מתכון של חווה טויסטר מנצרת עלית.
מרכיבים (4 מנות)
לקציצות
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 1/4 כוס שמן
- 500 גרם בשר עוף טחון
- 1/2 תפוח אדמה גדול, מרוסק דק
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 גזר גדול, מרוסק
- 2 ביצים
- 1 כף שמן
- 2 פרוסות לחם (ללא הקרום), מושרות במים וסחוטות
- מלח
- פלפל שחור גרוס
לבישול
- 2 גזרים, פרוסים
- 1 שורש פטרוזיליה, קלוף
- 1 שורש סלרי, קלוף
- 2 כפות שמן
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 4 תפוחי אדמה גדולים, חתוכים לחצאים או לרבעים
אופן ההכנה
- הקציצות: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך לרך ושקוף. מעבירים מחצית מהבצל המטוגן לקערה (את השאר שומרים בצד), מוסיפים את שאר מרכיבי הקציצות ולשים לתערובת אחידה. יוצרים מהתערובת קציצות קטנות ומוארכות.
- הבישול: שמים בסיר את הגזר, שורש הפטרוזיליה ושורש הסלרי, מוסיפים מים עד לכיסוי ומביאים לרתיחה. מבשלים עד שהגזר מתחיל להתרכך.
- מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה, יתרת הבצל המטוגן, השמן והתבלינים ומערבבים. מוסיפים גם את הקציצות - הנוזלים צריכים רק לכסות את המרכיבים שבסיר (אם יש צורך גורעים מהם או מוסיפים מים).
- מכסים חלקית ומבשלים כ-40 דקות על אש קטנה, עד שתפוחי האדמה רכים.
- מגישים חם, ואפשר גם לאכול קר כמנה ראשונה.
לחץ כאן למקור