מאת: Anat Elisha Kitchen

מרכיבים:

  • 6 מנות עוף לבחירתכם (כרעיים/שוקיים/ירכיים)
  • 4 בצלים גדולים פרוסים
  • 1/2 כוס צימוקים בהירים (לא חובה, מוסיף המון)
  • 2 סלסלות פטריות (שמפניון/מיני פורטובלה)
  • שקית ערמונים בוואקום/ תפוחי אדמה 

תבלינים:

  • כפית שטוחה כורכום
  • חצי כפית קינמון
  • כפית שטוחה פלפל
  • כפית מלח (לפי טעם אישי)
  • 6-7 כפות שמן זית 

הכנה:

  1. בסיר רחב מחממים שמן ומוסיפים את נתחי העוף. צורבים צריבה עמוקה מאוד משני הצדדים.
  2. במידה ומוסיפים תפוחי אדמה אז זה השלב להכניס גם אותם לסיר ולטגן יחד עם העוף.
  3. מוסיפים את הבצל הפרוס והצימוקים (אם מוסיפים) וגם את התבלינים.
  4. מערבבים היטב.
  5. חותכים את הפטריות לרבעים/פרוסות עבות ומוסיפים אותן לסיר.
  6. במידה ומוסיפים ערמונים, הוסיפו גם אותם. 
  7. מנמיכים להבה למינימום ומכסים את הסיר.
  8. מבשלים על להבה נמוכה כשעה וחצי.
  9. מחממים תנור ל 200 מעלות ומכניסים את הסיר ללא מכסה רק ל 10 דקות. השלב הזה הוא לא הכרחי אבל מוסיף המון.

למקור לחץ כאן

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.