מאת: Anat Elisha Kitchen
מרכיבים:
- 6 מנות עוף לבחירתכם (כרעיים/שוקיים/ירכיים)
- 4 בצלים גדולים פרוסים
- 1/2 כוס צימוקים בהירים (לא חובה, מוסיף המון)
- 2 סלסלות פטריות (שמפניון/מיני פורטובלה)
- שקית ערמונים בוואקום/ תפוחי אדמה
תבלינים:
- כפית שטוחה כורכום
- חצי כפית קינמון
- כפית שטוחה פלפל
- כפית מלח (לפי טעם אישי)
- 6-7 כפות שמן זית
הכנה:
- בסיר רחב מחממים שמן ומוסיפים את נתחי העוף. צורבים צריבה עמוקה מאוד משני הצדדים.
- במידה ומוסיפים תפוחי אדמה אז זה השלב להכניס גם אותם לסיר ולטגן יחד עם העוף.
- מוסיפים את הבצל הפרוס והצימוקים (אם מוסיפים) וגם את התבלינים.
- מערבבים היטב.
- חותכים את הפטריות לרבעים/פרוסות עבות ומוסיפים אותן לסיר.
- במידה ומוסיפים ערמונים, הוסיפו גם אותם.
- מנמיכים להבה למינימום ומכסים את הסיר.
- מבשלים על להבה נמוכה כשעה וחצי.
- מחממים תנור ל 200 מעלות ומכניסים את הסיר ללא מכסה רק ל 10 דקות. השלב הזה הוא לא הכרחי אבל מוסיף המון.
למקור לחץ כאן