מאת: מאיה פפיסמדוב

מרכיבים:

12 מנות/יחידות, 234 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • כתף בקר - 1 ק"ג
  • שומן כבש - 50 גרם
  • בצל - 5 יחידות בינוניות - סה"כ (625 גרם) פרוסים גס לרצועות
  • שמן קנולה - 1/3 כוס - סה"כ (79 מ"ל) לטיגון
  • האורז, הגזר והתבלינים
  • אורז בסמטי - כוסות - סה"כ (365 גרם)
  • גזר - 5 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (580 גרם) פרוסים דק לרצועות
  • מלח - כפית גדושה
  • זרעי כוסברה - כפית גדושה (4 גרם)כתושים
  • כמון - כפית גדושה (5 גרם) זרעים כתושים
  • כורכום - כפית גדושה
  • שום - ראשראש שום קטן שלם (שטוף היטב)
  • עלי דפנה - 5 עלים
  • גרגירי פלפל אנגלי - 10 יחידות
  • אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט - 1/2 כף שטוחהאו עוד מלח במקום

הכנה:

  • חותכים את הבשר לקוביות קטנות, מבשלים במים בסיר נפרד כשעה וחצי-שעתיים בישול חלקי ומסננים מנוזלים.
  • מחממים את השמן בסיר יציקה (כ- 4 ליטר), מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה (אפילו חרוך מעט - מוסיף לטעם). מוציאים את הבצל לכלי נפרד. מוסיפים לשמן את קוביות הבשר ושומן הכבש, ומטגנים תוך כדי ערבוב עד להזהבה.
  • מחזירים את הבצל לסיר עם הבשר, מוסיפים את הגזר והתבלינים, וממשיכים לערבב עד לריכוך והזהבה קלה של רצועות הגזר.
  • מניחים במרכז הבשר והירקות ראש שום שלם ומסביב מפזרים את עלי הדפנה. שוטפים את האורז, מסננים ומוסיפים מעל הבשר והירקות.
  • מערבבים ב- 2 כוסות מים רותחים את אבקת מרק העוף ומוסיפים לסיר. לאחר מכן שוב מוסיפים מים רותחים (לפי הצורך) עד שיכסו כ- 3 ס"מ מעל פני האורז. בעזרת ידית של כף עץ יוצרים מספר גומות באורז ומביאים לרתיחה.
  • עוטפים את מכסה הסיר במגבת לחה ומכסים את הסיר. מבשלים על אש קטנה למשך כשעה. מתקבל מעדן פלוב בוכרי שמתאים מאוד לארוחות הקידוש.

למקור לחץ כאן

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.