מאת: דן פסטרנק

מצרכים:

  • קילו 1 בשר - כנפיים / עוף / שווארמה הודו חתוך לקוביות ( העיקר שלא יהיה יבש ) 
  • 2 בצלים גדולים 
  • 2 גזרים 
  • 1 עגבניה ( למי שאוהב ) 
  • מלח 
  • פלפל 
  • כמון ( למי שאוהב ) 
  • 200 גרם אורז 
  • 7-8 שיני שום

הכנה:

  1. חותכים את הבשר לקוביות גסות ומנקים את העוף. 
  2. מטגנים את הבשר קצת.
  3. חותכים את הבצל לקוביות לא דקות ומוסיפים לבשר וממשיכים לטגן. 
  4. מגרדים גזר על פומפיה גסה ומוסיפים לסיר. 
  5. למי שאוהב – חותכים את העגבניה לקוביות קטנות ומטגנים גם כן. 
  6. מטגנים את כל התערובת עד שהכל קצת מתרכך. 
  7. מוסיפים את האורז לסיר. גם את התיבול. 
  8. שופכים מים קרים ביחד של 2 כוסות מים לכוס אחת אורז. לשים לב שהמים מגיעים לגובה של כוס אחת מעל התבשיל ( כיוון שיש כבר נוזלים לפני בסיר ) 
  9. מקלפים ומכניסים את שיני השום השלמות לסיר בתוך התבשיל. 
  10. טועמים שהתיבול תקין. מנמיכים את האש סוגרים עם מכסה וממשיכים לבשל עוד כ10 דקות. 
  11. אחרי 10 דקות פותחים ומערבבים את הכל. סוגרים לעוד 10 דקות. 
  12. לאחר מכן סוגרים את האש בלי לפתוח את המכסה ומחכים שיסתיים בישול אדים. 
הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.