מאת: דן פסטרנק
מצרכים:
- קילו 1 בשר - כנפיים / עוף / שווארמה הודו חתוך לקוביות ( העיקר שלא יהיה יבש )
- 2 בצלים גדולים
- 2 גזרים
- 1 עגבניה ( למי שאוהב )
- מלח
- פלפל
- כמון ( למי שאוהב )
- 200 גרם אורז
- 7-8 שיני שום
הכנה:
- חותכים את הבשר לקוביות גסות ומנקים את העוף.
- מטגנים את הבשר קצת.
- חותכים את הבצל לקוביות לא דקות ומוסיפים לבשר וממשיכים לטגן.
- מגרדים גזר על פומפיה גסה ומוסיפים לסיר.
- למי שאוהב – חותכים את העגבניה לקוביות קטנות ומטגנים גם כן.
- מטגנים את כל התערובת עד שהכל קצת מתרכך.
- מוסיפים את האורז לסיר. גם את התיבול.
- שופכים מים קרים ביחד של 2 כוסות מים לכוס אחת אורז. לשים לב שהמים מגיעים לגובה של כוס אחת מעל התבשיל ( כיוון שיש כבר נוזלים לפני בסיר )
- מקלפים ומכניסים את שיני השום השלמות לסיר בתוך התבשיל.
- טועמים שהתיבול תקין. מנמיכים את האש סוגרים עם מכסה וממשיכים לבשל עוד כ10 דקות.
- אחרי 10 דקות פותחים ומערבבים את הכל. סוגרים לעוד 10 דקות.
- לאחר מכן סוגרים את האש בלי לפתוח את המכסה ומחכים שיסתיים בישול אדים.