מאת: רון יוחננוף
מרכיבים:
- 3 כפות שמן קנולה
- 500 גרם בשר בקר טחון. עדיף רזה במידה. לא ממש משנה סוג הנתח.
- 3-4 שיני שום כתושות.
- 2 סמ ג'ינג'ר מגורד.
- חופן עלי בזיליקום.
- 1 בצל בינוני מקולף, וקצוץ דק.
- 1 צ'ילי חריף - לא לוותר! זה מתאזן עם הרטבים.
לתיבול:
- 1/3 כוס סויה
- 3-4 כפות צ'ילי מתוק
- 2-3 כפות סילאן
- מעט רוטב טריאקי (לא חובה)
- כף קורנפלור עם + 4 כפות מים קרים
- מלח / פלפל שחור אם עדין לא חריף או מלוח לכם.
להגשה:
- ביצת עין מעל (לפי כמות הסועדים)
- כוסברה טרייה קצוצה דק
- בוטנים קלויים וגרוסים.
הכנה:
- לפני הכול מעמידים סיר אורז לבן לפי הוראות על האריזה.
- במחבת רחבה או ווק מחממים שמן, מוסיפים את הבצל, צ'ילי, ג'ינג'ר, שום ובזיליקום ומאדים.
- מוסיפים את הבשר ומפוררים עד שמתחלף הצבע.
- שופכים פנימה את הרטבים, קורנפלור מהול במים ומערבבים היטב.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את החום ומבשלים כ20/30 דקות על להבה בינונית. אם צריך מתקנים תיבול.
- מגישים חם על אורז לבן ומעל הכל ביצת עין, בוטנים מטוגנים וכוסברה טריה.
למקור לחץ כאן