מאת: רון יוחננוף

מרכיבים:

  • 3 כפות שמן קנולה 
  • 500 גרם בשר בקר טחון. עדיף רזה במידה. לא ממש משנה סוג הנתח. 
  • 3-4 שיני שום כתושות. 
  • 2 סמ ג'ינג'ר מגורד.
  • חופן עלי בזיליקום.
  • 1 בצל בינוני מקולף, וקצוץ דק. 
  • 1 צ'ילי חריף - לא לוותר! זה מתאזן עם הרטבים.

לתיבול:

  • 1/3 כוס סויה
  • 3-4 כפות צ'ילי מתוק
  • 2-3 כפות סילאן 
  • מעט רוטב טריאקי (לא חובה) 
  • כף קורנפלור עם + 4 כפות מים קרים 
  • מלח / פלפל שחור אם עדין לא חריף או מלוח לכם.

להגשה:

  • ביצת עין מעל (לפי כמות הסועדים) 
  • כוסברה טרייה קצוצה דק 
  • בוטנים קלויים וגרוסים.  

הכנה:

  1. לפני הכול מעמידים סיר אורז לבן לפי הוראות על האריזה.
  2. במחבת רחבה או ווק מחממים שמן, מוסיפים את הבצל, צ'ילי, ג'ינג'ר, שום ובזיליקום ומאדים.
  3. מוסיפים את הבשר ומפוררים עד שמתחלף הצבע. 
  4. שופכים פנימה את הרטבים, קורנפלור מהול במים ומערבבים היטב. 
  5. מביאים לרתיחה, מנמיכים את החום ומבשלים כ20/30 דקות על להבה בינונית. אם צריך מתקנים תיבול.
  6. מגישים חם על אורז לבן ומעל הכל ביצת עין, בוטנים מטוגנים וכוסברה טריה.

למקור לחץ כאן

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.