דן פסטרנק
מצרכים:
- 1 קילו שריר בקר חתוך לקוביות גדולות
- 4 יחידות שוק עוף
- 3 בצלים גדולים
- 6-7 שיני שום
- 2 גזרים
- מלח פלפל לפי טעם
- 2 תפוח אדמה ( אופציונלי )
- קופסת פטריות ( אופציונלי )
- שעועית ( אופציונלי )
- גריסים ( אופציונלי )
הכנה:
- מחממים סיר עם שמן. עדיף סיר יציקה ( קזאן )
- שמים את הבשר בסיר ומגדילים לאש גדולה. מטגנים מעט כדי "לסגור" את הבשר.
- חותכים בצל לקוביות ומוסיפים לטיגון בסיר.
- שמים שום כתוש או שלם וממשיכים לטגן.
- כשהבשר מתרכך מוסיפים את שאר הירקות.
- את תפוח האדמה מוסיפים אחרי שהבשר מוכן כי הוא מתרכך מהר מאוד
- מתבלים עם מלח פלפל ומוסיפים מים רותחים עד לגובה אצבע אחת מעל הבשר.
- טועמים את המים ובודקים אם צריך להוסיף מלח פלפל.
- מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש קטנה למשך כשעה וחצי עד שהבשר רך.
* מומלץ להגיש לצד אורז/כוסמת