דן פסטרנק

מצרכים:

  • 1 קילו שריר בקר חתוך לקוביות גדולות 
  • 4 יחידות שוק עוף 
  • 3 בצלים גדולים 
  • 6-7 שיני שום 
  • 2 גזרים 
  • מלח פלפל לפי טעם 
  • 2 תפוח אדמה ( אופציונלי ) 
  • קופסת פטריות ( אופציונלי ) 
  • שעועית ( אופציונלי ) 
  • גריסים ( אופציונלי )

הכנה:

  1. מחממים סיר עם שמן. עדיף סיר יציקה ( קזאן ) 
  2. שמים את הבשר בסיר ומגדילים לאש גדולה. מטגנים מעט כדי "לסגור" את הבשר. 
  3. חותכים בצל לקוביות ומוסיפים לטיגון בסיר. 
  4. שמים שום כתוש או שלם וממשיכים לטגן. 
  5. כשהבשר מתרכך מוסיפים את שאר הירקות. 
  6. את תפוח האדמה מוסיפים אחרי שהבשר מוכן כי הוא מתרכך מהר מאוד 
  7. מתבלים עם מלח פלפל ומוסיפים מים רותחים עד לגובה אצבע אחת מעל הבשר. 
  8. טועמים את המים ובודקים אם צריך להוסיף מלח פלפל. 
  9. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש קטנה למשך כשעה וחצי עד שהבשר רך. 

* מומלץ להגיש לצד אורז/כוסמת

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.