ספירולינה
מצרכים:
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 1 בצל קטן לבן חתוך לקוביות
- 1 כרישה החלק הלבן חתוכה לקוביות
- 1 גזר קלוף חתוך לקוביות
- 2 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות
- 3 שיני שום קצוצות קטן
- 3 כפות שמן זית
- 3 כפות רסק עגבניות מרוכז
- 1 פחית (400 ג׳) שימורים עגבניות חתוכות
- 1 כוס מים חמים
- 3 עלי דפנה
- 2 כפיות מלח
- 1/2 פלפל שחור
- 1/4 כפית פלפל צילי גרוס
הכנה:
- נחמם סיר עבה ורחב, נוסיף את שמן הזית. נוסיף את הבצל, כרישה, סלרי והגזר. נאדה את הירקות על אש בינונית תוך כדי ערבוב למשך 10-15 דקות עד שכל הירקות רכים
- נוסיף את השום והבשר הטחון, נגביר את האש ונפורר את הבשר. נבשל ונמשיך לפורר עד שהבשר מבושל.
- נוסיף את המלח, פלפל ורסק העגבניות המרוכז. נערבב ונבשל כחצי דקה.
- נוסיף את רסק העגבניות החתוכות, עלי הדפנה וכוס מים חמים. נערבב
- נביא לרתיחה, נחליש את האש לבינונית. נבשל כ-20-25 דקות תוך כדי ערבוב מידי פעם עד שכל הנוזלים מצטמצמים.
- נכין פסטה שאוהבים לפי הוראות יצרן ונגיש עליה
צפה במקור