מצרכים:

5-7 ביצים L/M 4-5 עגבניות 1 בצל גדול רוטב עגבניות לשקשוקה שמן זית מלח פלפל גבינה בולגרית ( אופציונלי )

הכנה:

מחממים מחבת עמוקה עם שמן זית. חותכים בצל לקוביות. כשהשמן חם מוסיפים ( בזהירות ) את הבצל החתוך למחבת. חותכים עגבניות לקוביות. וברגע שהבצל מקבל צבע שקוף/זהוב מוסיפים גם אותן למחבת. מוסיפים מלח פלפל לפי טעם ומכסים במכסה. מחכים 5-7 דקות שהמצרכים יתרככו ויתאחדו, ומוסיפים למחבת את רוטב העגבניות. מערבבים היטב ומכסים לעוד 5-7 דקות. בודקים אם הרוטב לא יצא סמיך מידי, במידה וכן ( ולפי העדפה ) ניתן להוסיף מעט מים חמים ולהשאיר לעוד כמה דקות שכל החומרים יקבלו מרקם אחיד. טועמים שיש מספיק מלח פלפל וחמיצות. למי שאוהב – מוסיפים בשלב זה קוביות בולגרית ומערבבים. שוברים את הביצים אחת אחת למחבת כך שלא יגעו אחת בשניה. מומלץ עם מריץ עץ ליצור שקע לביצה מראש. מכסים במכסה את הביצים ומחכים שיהיה מוכן לפי מידת העשייה שאתם אוהבים. מומלץ להגיש עם חלבון מוכן וחלמון נוזלי ( כשנראה כמעט מוכן ) מומלץ להגיש לצד סלט ירקות טרי 😊 

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.