1 ביצה (*לטבעוניים/רגישים לביצים– ניתן לוותר על הביצה ולהגדיל את כמות הנוזלים לכוס וחצי במקום כוס ושליש) 2 בננות קטנות מעוכות עם מזלג למחית חצי כפית תמצית וניל 2 כפות שמן 2 כפות מלאות סוכר כוס ושליש חלב (*פרווה ניתן לשים מים או חלב סויה) כוס וחצי קמח תופח (ניתן לערבב כוס וחצי קמח רגיל+כפית וחצי אבקת אפיה)
-מערבבים בקערה (בעזרת מטרפה או כף) את כל החומרים לפי הסדר בו הם רשומים עד לתערובת אחידה. -מחממים מחבת רחבה עם מעט שמן או חמאה וכשהמחבת חמה יוצקים את הבלילה למחבת בעזרת מצקת (של מרק). מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומכסים את המחבת. לאחר 2-3 דקות אמורות להופיע בועות קטנות בחלק העליון של הפנקייק, הופכים צד, מכסים ומשאירים למשך 2-3 דקות נוספות. -מעבירים לצלחת ומניחים לפנקייק להתקרר כמה דקות לפני שמגישים (הפנקייקים מתייצבים בזמן זה). *יש להשתמש במחבת בעלת ציפוי שאינו נדבק. *מומלץ להגיש את הפנקייק עם סירופ מייפל.