מאת: אביטל פסטרנק לבינסקי
מרכיבים:
למלאווח עצמו (אחד):
- 3 דפי אורז
- 1 ביצה
- תיבול למי שאוהב (אופציונלי) - פלפל, אורגנו, אבקת שום
- שמן זית
למילוי - הכל אופציונלי, שלבו כל מה שהבטן שלכם אוהבת, אבל לא יותר מידי אחרת אי אפשר לקפל אותו
- מוצרלה מגורדת / גבינה צהובה כלשהיא שאוהבים
- גבינת עיזים
- בולגרית (קוביות)
- פטריות (לטגן בנפרד לפני)
- חביתה (1 ביצה, מומלץ רק חלבון)
- עגבנייה (חתוכה דק)
הכנה:
* התהליך מהיר כדי שדפי האורז לא ייספגו יותר מידי או יידבק לצלחת
- לצלחת או קערה שטוחה שוברים ביצה אחת, טורפים עם מזלג עד לבלילה יחסית אחידה, ומפזרים עם המזלג על כל השטח
- מניחים דף אורז אחד על הבלילה, הופכים אותו על הצד השני (שייטבל משני הצדדים)
- מניחים ומצמידים דף אורז שני על דף האורז בצלחת, הופכים את שניהם יחד כך שהחדש למטה.
- מניחים ומצמידים את דף האורז השלישי על שני הדפים שכבר בצלחת, ושוב הופכים הכל יחד כך שהחדש למטה.
- מחממים מחבת שטוחה (שתתאים לגודל דפי האורז), משמנים במעט שמן זית (עדיף להתיז)
- לאחר שהשמן התחמם מעבירים בזהירות את דפי האורז מהצלחת למחבת.
- האש לצד הראשון צריכה להיות יחסית גדולה כדי לקבל את הקריספיות, וודאו עם מרית בזהירות שדפי האורז שלנו לא נדבקו למחבת.
- כשהצד התחתון מקבל צבע יפה - הרימו את המלאווח עם מרית, וודאו שהמחבת משומנת ובמידת הצורך התיזו עוד שמן זית. החזירו את המלאווח לטיגון על הצד השני.
- הקטינו את האש להכי קטנה - זה הזמן להוסיף את כל התוספות שאתם אוהבים על חצי מהמלאווח. שימו לב לא לפוצץ מידי, שתוכלו לקפל לחצי.
- אחרי שהוספתם תוספות, הגדילו מעט את האש וקפלו לחצי עם מרית את המלאווח, לחצו טיפה על כל השטח כדי שיידבק.
- תנו למלאווח המקסים טיגון של כמה דק' מכל צד עד שנראה לכם מספיק טעים. העיקר שלא יישרף.
- כשמוכן - תניחו על צלחת, תנו למלאווח טיפה להתקרר ולהתקשות. מומלץ לחתוך עם סכין רגילה או של פיצה לכמה חלקים כדי שיהיה נוח לאכול, וודאו שצד אחד של החתיכה תמיד נשאר עם הקיפול של האמצע (שלא יתפרק)
בתאבון! 😊