170 מ"ל מים 350 גרם קמח לבן 20-30 גרם שמרים instant כף סוכר חצי כף מלח לבצק. מלח למילית לפי טעם 6 כפות גבינה קשה מגורדת ( צהובה / סולוגוני / גאודה / שילוב של כמה לפי העדפה ) 3 כפות בולגרית ( אופיונלי ) 3 כפות חלב 1 ביצה להברשה. 1 ביצה לכל יחידה ( סהכ 3 )
מתחילים מהכנת הבצק. שופכים את המים השמרים הסוכר והמלח בתוך המיקסר. בנוסף חצי מכמות הקמת. מפעילים את המיקסר לערבוב בינוני-גבוה אפשר להגביר לפי צורך. במקביל לערבוב המיקסר מוסיפים את שאר הקמח לאט לאט. המטרה שבמהירות בינונית לא יישאר כלום על דפנות המיקסר. משאירים לערבוב מספר דקות עד שהבצק נראה אחיד ( אך לא קשה ) וללא שאריות בדפנות. אפשר לגעת בבצק ולוודא שלא נדבק לאצבע. אם נדבק אז צריך להוסיף עוד מעט מלח. כשמוכן מורידים את וו הערבול. משאירים את הבצק במיקסר ומכסים עם מגבת. מחכים כ20 דקות עד שהוא יתפח. מכינים משטח עבודה מקומח. אפשר להוסיף גם במהלך ההכנה במידת הצורך. מוציאים את הבצק למשטח העבודה. לשים מעט ומחלקים לשלוש חתיכות ( כ180 גרם ליחידה ). לשים לצורת כדור ומניחים בצד שהבצק ינוח. מחממים תנור ל180 מעלות. בזמן שהבצק נח עוברים להכנת המילית. לוקחים את הגבינה הקשה המגורדת הבולגרית החלב ומלח פלפל לפי טעם ומערבבים בקערה. מרדדים את כדורי הבצק ויוצרים מכל אחד צורה דמוית סירה. מגלילים את הקצוות ומהדקים משני הצדדים. מניחים בתבנית אלומיניום מעל נייר אפיה את הסירת החצ'פוי המוכנה. שמים את עיסת הגבינה בחצ'פורי שווה בין כולם. מברישים עם ביצה טרופה את דפנות הבצק. כשהתנור חם מכניסים את המגש לתנור ומשגיחים שהבצק מתחיל לתפוס צבע. כ-7-10 דקות. תלוי בתנור. בערך 2 דקות לפני שהבצק מוכן פותחים את התנור ויוצרים שקע בגבינה כדי לשפוך לתוכו את הביצה. ושופכים ביצה לתוכו ( לרוב מבוצע ללא החלמון. לפי העדפה. מומלץ לנקז לפני ולהוסיף מעל ) ממליחים את החלמון מעט מלמעלה ומחזירים לתנור לעוד כ2 דקות ( לפי העדפה של רמת נוזליות הביצה ) מומלץ לשבור קודם כל את קצה הח'צפורי ולהכין ביס מהסרטים על ידי טבילה בחלמון הנוזלי וים גבינה ! (: