מאת: דן פסטרנק
מרכיבים:
- 1 ביצה
- 8-10 כפות קמח
- סוכר וניל
- סוכר (חום/לבן)
- קורט מלח
- רבע כוס שמן זית/קנולה - לבלילה
- שמן זית/קנולה/חמאה - למחבת
- מים/חלב (או חצי חצי)
הכנה:
- בקערה מערבבים: ביצה 1 + מלח + סוכר + סוכר וניל + קמח + שמן קנולה. מערבבים לעיסה אחת (כמות סוכר ומלח תלוי אם רוצים כיוון מתוק או כיוון מלוח. ותלוי בכמות בלילה)
- לאט לאט, כאשר עירבנו את העיסה, מתחילים להוסיף בהדרגה (כדי שלא ייווצרו גושים, והבלילה תהייה חלקה) את הנוזלים (מים/חלב) ומערבבים, כמות עד מרקם בלילה קצת דליל יותר משמנת.
- לוקחים מחבט עם ציפוי, כדי שלא ידבק, לפני ששופכים בלילה, מחבט צריך להיות מחוממת טוב טוב, ומשומנת
- מנמיכים לאש נמוכה-בינונית, לוקחים מצקת, ויוצקים על המחבת המחוממת, מטים אותה לצדדים כדי שהבלילה תכסה את כל השטח.
- מציצים בחלק התחתון לראות שיש צבע זהבהב (זהירות שלא יהיה שרוף!), והופכים (אם המטרה למלא אותם, מטגנים רק צד אחד)
- טועמים את הבלין הראשון, מתקנים את הבלילה במידת הצורך, ממשיכים לטגן את כל הבליני
- מגישים לשולחן עם הממרחים האהובים עליכם! אנחנו ממליצים: שמנת ודבש, ריבה, שוקולד, בננות
* אם המטרה לאכול מייד, אז מטגנים משני בצדדים. אם הכוונה למלא ולטגן אחר כך, אז מטגנים מצד אחד, וכאשר שמים מילוי, משאירים את הצד הלא מטוגן בחוץ.
זהו....❤👍😀🙏 בתיאבון