מאת: דן פסטרנק


מרכיבים:

  • 1 ביצה
  • 8-10 כפות קמח
  • סוכר וניל
  • סוכר (חום/לבן)
  • קורט מלח
  • רבע כוס שמן זית/קנולה - לבלילה
  • שמן זית/קנולה/חמאה - למחבת
  • מים/חלב (או חצי חצי)

הכנה:

  1. בקערה מערבבים: ביצה 1 + מלח + סוכר + סוכר וניל + קמח + שמן קנולה. מערבבים לעיסה אחת (כמות סוכר ומלח תלוי אם רוצים כיוון מתוק או כיוון מלוח. ותלוי בכמות בלילה)
  2. לאט לאט, כאשר עירבנו את העיסה, מתחילים להוסיף בהדרגה (כדי שלא ייווצרו גושים, והבלילה תהייה חלקה) את הנוזלים (מים/חלב) ומערבבים, כמות עד מרקם בלילה קצת דליל יותר משמנת.
  3. לוקחים מחבט עם ציפוי, כדי שלא ידבק, לפני ששופכים בלילה, מחבט צריך להיות מחוממת טוב טוב, ומשומנת
  4. מנמיכים לאש נמוכה-בינונית, לוקחים מצקת, ויוצקים על המחבת המחוממת, מטים אותה לצדדים כדי שהבלילה תכסה את כל השטח.
  5. מציצים בחלק התחתון לראות שיש צבע זהבהב (זהירות שלא יהיה שרוף!), והופכים (אם המטרה למלא אותם, מטגנים רק צד אחד)
  6. טועמים את הבלין הראשון, מתקנים את הבלילה במידת הצורך, ממשיכים לטגן את כל הבליני
  7. מגישים לשולחן עם הממרחים האהובים עליכם! אנחנו ממליצים: שמנת ודבש, ריבה, שוקולד, בננות

* אם המטרה לאכול מייד, אז מטגנים משני בצדדים. אם הכוונה למלא ולטגן אחר כך, אז מטגנים מצד אחד, וכאשר שמים מילוי, משאירים את הצד הלא מטוגן בחוץ.


זהו....❤👍😀🙏 בתיאבון

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.