בקערה גדולה מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר. מוסיפים את המים תוך כדי ערבוב עד שהם נספגים בקמח ומעבירים למשטח עבודה.
לשים את הבצק במשך 5 דקות.
מפזרים מעל את המלח ושמן הזית וממשיכים ללוש את הבצק 2-3 דקות נוספות, עד ששמן הזית נטמע בו לחלוטין ונוצר בצק חלק. (אל תיבהלו- כשמוסיפים את שמן הזית בהתחלה זה נראה כאילו הוא לא ייספג לעולם ושהבצק נהרס, אבל תוך דקה זה מסתדר).
מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט שמן זית, משמנים מעט גם את פני הבצק, ומכסים בניילון נצמד.
מתפיחים את הבצק במשך שעה- שעה וחצי, עד שהוא מכפיל את נפחו.
מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומחלקים אותו לשלושה כדורים שווים. מכסים את כדורי הבצק במגבת לחה או בניילון נצמד ומתפיחים במשך חצי שעה נוספת.
בינתיים מחממים תנור לחום מקסימלי 230-250 מעלות. אם יש לכם אבן שמוט בבית זה הזמן להשתמש בה ואם לא אפשר פשוט לחמם ביחד עם התנור תבנית תנור הפוכה - היא תשמש אותנו כמו אבן שמוט.
רוטב עגבניות:
מעבירים את העגבניות הקצוצות לקערה ומערבבים יחד עם המלח, הפלפל והאורגנו.
מניחים נייר אפייה על משטח עבודה. מקמחים את נייר האפייה קלות ומניחים עליו כדור בצק. בעזרת ידיים מקומחות משטחים את הבצק לעיגול דק.
מורחים מעל את רוטב העגבניות (משאירים את השוליים ללא רוטב עגבניות) ומפזרים מעל גבינת מוצרלה וכמה עלי בזיליקום (או איזה תוספות שרוצים).
לתנור:
מעבירים את הפיצה עם נייר האפייה לתבנית התנור שחיממנו מראש בתוך התנור.
אופים במשך 5-8 דקות עד שהבצק מזהיב והגבינה נמסה ומבעבעת.