מאת: לריסה ודן פסטרנק
מרכיבים:
(כוס = כוס חד פעמית 170 מל"ל)
- 1.5 כוסות מים
- 0.5 כוסות שמן
- 2 כוסות קמח מצות
- 5 ביצים גדולות
- 1.5 כפית מלח
- 1.5 כפית סוכר
הכנה:
- שמים בסיר מים+ שמן+מלח+סוכר.
- מביאים לרתיחה ומורידים מהאש.
- שמים בהדרגה את קמח מצות תוך ערבוב מתמיד.
- שמים להתקרר. במקביל מחממים תנונר ל200 מעלות.
- עם מיקסר ידני (כדי להקציף ולהכניס אוויר) שמים ביצים - אחת אחת. בהדרגה. לפעמים צריך לשים עוד קצת ביצים.
- עיסה אמורה להיות דביקה וסמיכות כמו שמנת.
- שמים עם כפות את הלחמניות העתידיות על נייר אפייה. אפשר להרטיב את הכפות כדי שלא תידבק העיסה.
- מתחילים לאפות ב 200 מעלות. נותנים ללחמניות שוק עם החום כדי שיפתחו ויעלו.
- אחרי שלב שעלו ונפתחו, מנמיכים את החום ל 180 מעלות ואופים עד שיתפסו צבע כ-50 דקות.
בתאבון וחג שמח!