מאת: לריסה ודן פסטרנק

מרכיבים:

(כוס = כוס חד פעמית 170 מל"ל)

  • 1.5 כוסות מים
  • 0.5 כוסות שמן
  • 2 כוסות קמח מצות
  • 5 ביצים גדולות
  • 1.5 כפית מלח
  • 1.5 כפית סוכר

הכנה:

  1. שמים בסיר מים+ שמן+מלח+סוכר.
  2. מביאים לרתיחה ומורידים מהאש.
  3. שמים בהדרגה את קמח מצות תוך ערבוב מתמיד.
  4. שמים להתקרר. במקביל מחממים תנונר ל200 מעלות.
  5. עם מיקסר ידני (כדי להקציף ולהכניס אוויר) שמים ביצים - אחת אחת. בהדרגה. לפעמים צריך לשים עוד קצת ביצים.
  6. עיסה אמורה להיות דביקה וסמיכות כמו שמנת.
  7. שמים עם כפות את הלחמניות העתידיות על נייר אפייה. אפשר להרטיב את הכפות כדי שלא תידבק העיסה.
  8. מתחילים לאפות ב 200 מעלות. נותנים ללחמניות שוק עם החום כדי שיפתחו ויעלו. 
  9. אחרי שלב שעלו ונפתחו, מנמיכים את החום ל 180 מעלות ואופים עד שיתפסו צבע כ-50 דקות.

בתאבון וחג שמח!

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.